Måltider

Vi legger vekt på å tilby sunn og god mat i barnehagen. Maten er viktig på mange måter; det er sosialt, det er læring og den har ikke minst betydning for helsa vår. Med tanke på barnas fremtidige helse, er det viktig å etablere gode vaner tidlig. Vi som jobber i barnehagen skal sørge for å servere sunn, smakfull og variert mat til barna i tråd med de nasjonale retningslinjene.

Vi har tre faste måltider i barnehagen; frokost, lunsj og fruktmåltid med knekkebrød/brød. Opptil tre ganger i uken består lunsjmåltidet av varm mat; havregrynsgrøt, suppe og en varm rett, ofte fisk.

Utenfor gjerdet nede hos harepusene har vi en liten grønnsakhage hvor vi planter blant annet gulrøtter og poteter. Innenfor gjerdet finnes det busker og trær med ulike bær og epler.

Alle barna har hver sin flaske som skal fylles opp av foreldre hver dag, og tas med hjem ved henting. Vi oppfordrer til å vaske flaskene ofte av hygieniske årsaker.