Påkledningstips

Vi er mye ute i all slags vær, og det er derfor viktig at barna har godt med klær til enhver tid. Barna må ha på seg klær som tåler å bli brukt. Barn som går i en friluftsbarnehage har mange fordeler med hensyn til blant annet allsidig bevegelse, grovmotorisk utvikling, sansestimulering og ”frisk luft”. For å få det like fint sammen også om høsten/vinteren når det blåser, snør og regner, er det svært viktig at barna har riktige klær.

Barna trenger ekstra skiftetøy i barnehagen, da det kan være behov for skift flere ganger i løpet av dagen. De trenger minimum to sett med klær.

Dette bør være i barnehagen sommer:

Sokker
Underbukser
Genser
Bukse
Regntøy
Parkdress

Disse klærne bør være i barnehagen på vinteren:

Ullsokker
Ullbukse og ullgenser eller fleece
Ullundertøy
Lue (lue og hals i ett er bra)
Hals (ikke skjerf da de kan henge fast)
Minst tre par votter, helst ett par gummivotter
Foret dress

Det er viktig at strikken under beina på regntøyet og dressen er i orden. Dette
hindrer barna i å bli våte på bena.

Sko:

Gummistøvler må være i barnehagen vår, sommer og høst
Cherrox/dock-boots når det begynner å bli litt kjølig
Vintersko (gore-tex/sympatex) når det er kuldegrader – cherrox holder ikke da.
Joggesko / sandaler på sommeren

Alle klær, sko og annet utstyr må merkes med navn. Dere kan bestille navnelapper til å stryke på barnas klær, eller merke med vannfast tusj.