Velkommen til oss

Vammen Friluftsbarnehage er en privateid barnehage med 32 plasser for barn i alderen 1 – 6 år. Vi tilbyr både hele og delte plasser. Barnehagen er en friluftsbasert pedagogisk virksomhet, der lek og aktiviteter ute i skog og mark danner kjernen i barnehagens innhold.

Som friluftsbarnehage er friluftsliv en stor del av vårt verdigrunnlag, og dermed også en stor del av vår hverdag. Gjennom nærmiljøet vårt, som skogen og sjøen, tilrettelegger vi for innholdsrike opplevelser sammen.

I sommerhalvåret benytter vi oss mye av stranda og fjæra i barnehagnes nærmiljø, som Vammensbrygga eller området rundt Buene. Her er det langgrunt, det er flott å forske på livet i vannkanten eller bade. På Buene er fine svaberg hvor det ofte blir skylt i land både reker, småfisk og krabber. Området brukes også til rollelek, sang og regel lek.

I skogen har vi opparbeidet en leirplass, her har vi telt med vedovn og bålplass. Om senhøsten og vinteren blir teltet mye brukt, her spiser vi maten vår på kjølige dager, leser bøker, hviler eller har samlinger.

Barna klatrer i trærne, utforsker terrenget og leker mye rollelek. Lek i naturen har stor verdi for barns utvikling, bl.a. språklige, motoriske og sosiale ferdigheter. Naturen er ingen ferdig tilrettelagt lekeplass, og her er det bare fantasien som setter grenser for lek og utforldelse.